Om oss

Web Guide Partner

Web Guide Partner, kärleksfullt förkortat till WGP, är en av Sveriges främsta och snabbast växande byråer inom digital marknadsföring. Vi kan stoltsera med en komplett produktportfölj inom sökmotoroptimering (SEO), sökordsannonsering (SEM), content, sociala medier samt conversion och analys.

 

WGP var fram till 2016 en del av Highlight Media Group Ltd, som sedan 2003 drivit upp ett flertal helägda vertikaler till världsledande positioner inom gambling, finans och web hosting. Utifrån den framgång, kompetens och leveranskapacitet som byggdes upp under den perioden har WGP nu riktat om sig mot externa kunder, och jobbar med en hög ambitionsnivå mot målet att få marknadens mest nöjda kunder.

2018 öppnade vi vårt kontor i Malmö.

Certifieringar

Web Guide Partner (WGP) är en Premier Google Partner och en Bing Select Partner. Vi är en fullservicebyrå inom digitalt varumärkesbyggande och digital marknadsföring. Vi arbetar som din strategiska partner med ett helikopterperspektiv över er totala närvaro online. Vårt arbete fokuserar på att öka er return-on-investment (ROI) inom sökmotoroptimering (SEO), sökmarknadsföring (SEM) samt sociala media, och vi gör även kompletta conversion- och webbplatsanalyser för att hjälpa er nå era mål.

 

Är ni intresserade av att öka er interna kompetens inom en eller flera av de tjänster vi erbjuder så anordnar vi workshops där vi utbildar och handleder er personal. Berätta om era behov, så kan vi skräddarsy en lösning till er.

Vår teknik

Vår största tillgång är vår personal. Med sin långa erfarenhet inom sökmotoroptimering, skrivande för både sökmotorer och besökare, sökmarknadsföring och analys i flera olika digitala kanaler, kan vi erbjuda det bästa inom digital marknadsföring.

 

För att underlätta arbetet ger vi dem tillgång till den bästa möjliga tekniken. Vi använder de främsta marknadsledande verktygen som hjälp för att effektivisera vårt arbete, till exempel Klipfolio, Optmyzr, SearchMetrics, Sistrix, Deepcrawl, Botify, Majestic, Ahrefs, URLprofiler och Advanced Web Rankings.

 

Vi har också ett antal egenutvecklade tekniska verktyg som erbjuder unik insikt i den digitala sfären. Tillsammans erbjuder verktygen oss även möjligheten att utvärdera och jämföra er och era konkurrenters onlinenärvaro, synlighet samt styrkor och svagheter.

On-site konsultation

Vi tillhandahåller möjligheten att placera en av våra experter lokalt hos er, som en resurs i ert interna team. På så sätt kan vi vara direkt tillgängliga i projekt där överföring av kunskap direkt till er personal är av yttersta vikt.

 

En konstant tillgång till vår kunskap, tillsammans med möjligheten att själv styra och planera arbetet, möjliggör kortare ledtider, ökad effektivitet och mer kontroll. On-site konsultation är en metod som visat sig särskilt effektiv vid till exempel uppsättningen av nya in-house avdelningar för sök och optimering och projekt där det funnits behov av minimerad uppstartstid i situationer där det interna teamet först behöver ett kunskapslyft.

Några ord från vår VD

Vi vill bygga WGP till ett bolag som vi är riktigt stolta över. Vi vill vara våra kunders strategiska affärspartner.

 

Vi vill optimera våra kunders totala affär baserat på vårt digitala kunnande. Vi vill komma ut till våra kunder och tala om hur de kan öka sitt resultat med x miljoner eller x miljarder för att därefter hjälpa dem att realisera detta värde.

 

Vårt mål är att vi ska leverera värde till kunden, och alla våra kunder skall få ut ett resultat. Vi är rådgivare men måste även kunna genomföra de råd vi ger. Enbart råd utan genomförande ger inga resultat. Vi måste vara på plats och se till att kunden genomför de åtgärder vi kommit överens om alternativt måste vi hjälpa dem med genomförandet. Det är resultaten som är roliga, det är dem vi brinner för!

 

Vår vision och vilja att leverera resultat innebär att vi måste jobba väldigt nära våra kunder. Vi måste förstå hela deras affär och ha kunskap om alla målsättningar för bolaget. Vi behöver ställa stora krav på våra kunder gällande informationsdelning, tillgänglighet och att de åtgärder vi kommit överens om genomförs.

 

Den vanligaste anledningen till att resultaten uteblir är allt som oftast att ledningen i företaget inte helhjärtat satsar de resurser eller avsätter den budget som krävs för att realisera den potential analysen påvisar finns inom bolagets verksamhet. En klar genomförandeplan kopplad till uppsatta mål som följs upp under projektets gång är nyckeln. Låt oss tillsammans lösa detta problem så kommer vi att kunna glädjas över strålande resultat.

– Niklas Flisberg, tidigare VD

Johan Mossberg
VD
0706 99 0000