Sökords- och marknadsanalys

Sökords- och marknadsanalys

En sökords- och marknadsanalys är ofta det första steget för att lägga grunden i den strategi som ska förbättra dina placeringar och därmed din synlighet i det organiska resultatet. Det är viktigt att förstå exakt hur din målgrupps sökbeteende ser ut och vilka ord och fraser de använder sig av när de söker efter information. Har ni denna förståelse idag? Vi kan hjälpa er.

Få din verksamhet att växa

Genom att förstå vad dina kunder söker på och säkerställa att innehållet på din webbsida matchar sökningarna genererar vi fler potentiella köpare. Vi identifierar också nya områden där det finns potential för din verksamhet att växa ytterligare.

Det gamla sättet fungerar inte längre

Sökmotoroptimering är ett område i ständig förändring. Många av de gamla metoderna som fungerade bra förut, till exempel att använda sig av Meta Keywords, fungerar inte längre och därför är det viktigt att man anpassar sin webbplats efter de nya förutsättningarna. Arbetar du på samma sätt idag som du gjorde tidigare är risken stor att du lägger dyrbara resurser på något som inte ger dig något. I värsta fall har du försökt hjälpa synligheten med dyra länkbyggningskampanjer, som kanske till och med har förvärrat situationen efter Googles senaste uppdateringar.

Välj rätt strategi med vår hjälp

Vår sökords- och marknadsanalys hjälper dig förstå vilka du kommunicerar med och vad de efterfrågar. Du förstår vilka problem din produkt eller service löser och du får reda på hur du kan attrahera besökare på en marknad där konkurrensen ständigt hårdnar. En webbsida måste ha innehåll som ger värde och vår analys kommer ge dig insikter om vilket typ av innehåll du måste skapa för att få maximalt med besökare till din sida.

Vi erbjuder även skrivutbildningar där ni får lära er vad man ska tänka på när man skriver för besökare och sökmotorer.

Kontakta oss om du vill få hjälp med din sökords- och marknadsanalys.

Martin Hall
Head of SEO
martin.hall@wgp.se