Social media marketing

Social media marketing

Vid marknadsföring i sociala medier betalar du för att nå ut till din valda målgrupp med hjälp av värdefull data som intressen, geografi och demografi. Detta ger stora affärsmöjligheter att driva konvertering och stärka ert varumärke i kanaler där målgruppen tillbringar allt mer tid.

Våra tjänster inom social media marketing

Annonsering på Facebook

Facebook är idag en mycket effektiv kanal för att bygga upp varumärken och driva försäljning. Vi hjälper företag bygga upp och driva alla typer av kampanjer på Facebook.

Annonsering på Instagram

Instagram är ägt av Facebook och använder samma annonsplatform. En strategi på Facebook kombineras ofta med Instagram.

Annonsering på Linkedin

Linkedin är ett professionellt nätverk, och har därför en målgrupp som skiljer sig från Facebook. Det kräver att budskapet anpassas för att passa in i den nya kontexten. Vi kan hjälpa till med er annonskampanj på Linkedin.

Annonsering på Twitter

Den hektiska mikrobloggtjänsten Twitter erbjuder unika möjligheter för att nå din målgrupp. Vi hjälper er utforska potentialen med annonsering på Twitter för din verksamhet.

WGP ERBJUDER:

Rikta din Social Media Marketing direkt till din primära målgrupp – exakt där de befinner sig!

  • MÅLGRUPPSANPASSNING: Vi hittar din primära målgrupp med hjälp av intressedata och digitala trendspaningar. Samt anpassar budskap och kanal efter prioriterad målgrupp.
  • ANNONSERINGSSTRATEGI: Med en kombination av olika annonsmetoder hittar vi en strategi som ger ditt företag bäst resultat anpassat efter era mål.
  • KAMPANJOPTIMERING: Genom analyser och A/B testning samt kontinuerlig kampanjoptimering, kommer resultatet av er annonsering att förbättras hela tiden.
  • ANALYS & RAPPORTERING: Rapportering, slutsatser och personlig återkoppling av era annonser levereras alltid vid kampanjens slut.
Marknadsföring i sociala medier

Sociala medier har blivit en allt mer intressant annonsplats i takt med att de får mer utrymme i våra liv. Det är där vi kommunicerar med vänner, får tips på allsköns ting, och det är dit vi vänder oss för att ta del av vad som händer i både stort som smått.

Faktum är att social media marketing passar in bra i sammanhanget. Det viktiga är bara att utforma kampanjerna så att de passar den målgruppen som man annonserar för.

I sociala medier blir marknadsföring dessutom aktiv. En användare kan ta del av ett budskap och direkt gå till en webbsida för att göra ett köp, registrera sig eller utföra det som är målet med kampanjen. Men en användare kan också vara aktiv och själv sprida budskapet vidare till sitt nätverk av vänner. Resultatet av en bra kampanj i sociala medier har därför effekt på både direkt försäljning och hur du bygger ditt varumärke.

Annonsering på Facebook

Facebook har över en miljard användare världen över och närmare fem miljoner bara i Sverige. Genom att annonsera på Facebook kan du alltså potentiellt sett nå ut till en majoritet av befolkningen. Men i själva verket är det inte bredden som gör Facebookannonsering så intressant. Det är snarare att du kan nå exakt rätt personer.

När vi driver en annonskampanj på Facebook så testar och analyserar vi kontinuerligt annonsernas budskap utifrån  den demografi de riktar sig mot. Plattformen erbjuder möjligheten att rikta sin annonsering med stor precision. Detta dels eftersom Facebookanvändare fyller i information om sig själva i sin profil, och dels fyller på denna information med sitt agerande på din webbplats. Med denna data tillgänglig kan vi säkerställa att rätt budskap alltid visas för rätt personer.

Vi gör så att du använder din budget på smartast sätt och får mest ut av din annonsering på Facebook.

Workshops i marknadsföring på social media

Vi sätter samman workshops utifrån ert företag, era behov och möjligheter att annonsera i olika sociala kanaler. Vi skräddarsyr ett program utifrån era affärsmål.

Lär er mer om social media marketing och sätt upp en marknadsföringsstrategi för att nå ut till, inte bara så många som möjligt, utan även till personer som kan och vill interagera med ert varumärke.